Carrefour Polska wystawcą podczas Warsaw Food Expo 2018

Carrefour Polska wystawcą podczas Warsaw Food Expo 2018

  • 05.06.2018
  • O nas

Carrefour Polska był jednym z wystawców Międzynarodowych Targów Żywności Warsaw Food Expo, które od 24 do 26 maja odbyły się w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Expo w Nadarzynie. Udział Carrefour Polska w tegorocznych targach był okazją do zaprezentowania producentom, dostawcom, środowisku rolniczemu, a także konsumentom strategii Transformacji Żywieniowej.

Uroczystego otwarcia targów dokonał w czwartek 24 maja br. Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Minister odwiedził także stoisko Carrefour Polska, gdzie zapoznał się  ze strategią Transformacji Żywieniowej, zakładającą rozwój rolnictwa ekologicznego w Polsce, co wpisuje się w priorytety Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Na stoisku – a także w strefie biznesowej, która dostępna była pierwszego dnia targów - producenci produktów świeżych, certyfikowanej żywności ekologicznej oraz różnorodnych produktów pakowanych mogli również porozmawiać z przedstawicielami działu handlowego Carrefour o możliwościach nawiązania współpracy z siecią.

Carrefour Polska był także obecny podczas debaty pt. „Odpowiedzialne gospodarowanie żywnością w sieciach handlowych” zorganizowanej 25 maja br. przez Polską Organizację Handlu i Dystrybucji. O działaniach sieci przeciwdziałających marnotrawieniu żywności opowiedziała Barbara Kowalska, Dyrektor Działu Jakości w Carrefour Polska. W dyskusji udział wzięli również przedstawiciele POHiD oraz Federacji Polskich Banków Żywności. Tego samego dnia odbyły się także warsztaty dla dzieci i młodzieży zorganizowane w ramach programu pt. „ABC Zdrowego Żywienia”, który realizowany jest przez Carrefour Polska we współpracy ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego.

Międzynarodowe Targi Żywności Warsaw Food Expo 2018 były okazją, aby w jednym miejscu poznać kompleksową ofertę producentów i dystrybutorów żywności, przetwórstwa i produkcji spożywczej. Od 24 do 26 maja uczestnicy mogli także wziąć udział w różnorodnych debatach, warsztatach, pokazach kulinarnych, szkoleniach branżowych oraz spotkaniach biznesowych.