Realizowany od 2015 roku przez Carrefour program edukacyjny, którego celem jest podniesienie świadomości żywieniowej w Polsce. Dzięki realizacji tego programu uczestnicy warsztatów zdobyli wiedzę na temat zasad zdrowego odżywiania, przygotowywania zbilansowanych posiłków oraz właściwego czytania etykiet sklepowych.
Inicjatywa jest elementem kampanii „Z miłości do Zdrowia”, a nad jej przygotowaniem czuwał Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Pierwsza edycja w ramach której przeprowadzono 240 warsztatów, skierowana była do dzieci i osób starszych.
Jej rezultaty potwierdziły potrzebę kontynuacji działań edukacyjnych. W drugiej edycji programu, przeprowadzonej w 2016 roku pod nazwą „ABC Żywienia Dzieci”, wzięło udział ponad 1000 uczestników – w tym co najmniej 35% wywodzących się ze środowisk o trudnej sytuacji materialnej. W październiku 2017 roku zostanie zainaugurowana trzecia edycja programu.